Croissanter og wienerbrød

DKK 850,00

Forestillingen om, at dine croisanter og basserne på morgenbordet fremover er hjemmebagte er ikke længere en fantasi!

 – det kræver kun et klik på knappen lige nedenunder…

Prisen er ekskl. moms

Beskrivelse

Smørdej – ikke at forveksle med mørdej hører til i bagekunstens finere ende. Det kræver sjovt nok en blanding af smæk, sved og snilde at sætte hjemmebagte croissanter og basser på morgenbordet – til gengæld er de sprøde, luftige, saftige og ….lige til aldrig at få nok af…!

På dette kursus lærer du smørdejens udfordrende men absolut lærbare kunst. Den blev opfundet af bagerlærlingen Claude Gelée i Toul i Frankrig engang omkring 1620. Hans far lå syg og Claude ville opmuntre ham med en helt speciel kage. Han pakkede en dej med masser af smør og mens bagermesteren rystede opgivende på hovedet tabte de begge både næse og mund, da de fulgte den magiske udvikling inde i ovnen.

Claude Gelée blev en stor stjerne og rejste siden til Paris og fik kæmpe succes – senere rejste han til Italien og gentog triumfen. Han tilberedte altid dejen i et aflåst lokale og bevarede opskriften som en hemmelighed lige ind til sin død i 1682. Så i lidt over 40 år kunne man i hele verden kun få “paté feuilletée” som den hed oprindeligt – hos Claude – der i øvrigt også blev en berømt landskabsmaler under navnet Claude Lorrain.

På baggrund af hans opfindelse blev wienerbrødet og sidenhen croissanten udviklet i Wien. Ja, du læste rigtigt. Croissanten blev faktisk opfundet i Wien og ikke i Frankrig, som mange tror – men mere om den historie på kurset…

Det er navnlig danske bagere, der har forfinet wienerbrødsopskriften. Det er forklaringen på, at wienerbrød hedder Kopenhagener Gebäck i Wien og andre tysktalende lande og i øvrigt Danish Pastry eller blot Danish i den engelsktalende del af verden.

På kurset laver vi dejene og bager:

  • Tarteletter og fleurons
  • Smør- , chokolade og nougatcroissanter
  • Chokoladeboller, Spandauere, Hanekamme og Kanelsnegle 

Vi smager på sagerne og resten får deltagerne med hjem…

Kromans.dk